Hulp nodig bij het vloeren?

Een vloer leggen, het is niet de gemakkelijkste opgave bij het verbouwen van uw woning of het aanleggen van uw terras, daarom hem je soms wat hulp nodig.  Zonder enige ervaring begin je er namelijk beter niet aan. Daarom is het altijd interessant om iemand met de nodige ervaring, een tegelzetter of aannemer, aan te spreken en hulp te vragen. Bij zelfvloeren bieden we je de mogelijkheid door, voor een lage prijs van €499, een doe-het-zelfpakket te bestellen. U krijgt hiervoor een volledige werkdag een tegelzetter ter beschikking die je tot in het kleinste detail uitlegt hoe je nu begint te vloeren, je de plintjes plaats, hoe je best je tegels snijdt,... Hij zal je ook niet alleen uitleggen hoe het juist moet, hij helpt je die dag ook mee met het vloeren. Deze persoon zal de opstart (de uitzet, het moeilijkste van het hele proces) voor zijn rekening nemen. Zo ben je zeker dat je goed gestart bent bij het plaatsen van je vloer. De tegelzetter blijft ook telefonisch steeds bereikbaar voor bijkomende uitleg.

Hulp nodig bij het vloeren

Waarom is de opstart van de vloer het moeilijkste proces?

Het voorbereiden van de ruimte is de belangrijkste stap van het vloeren-proces. Je moet controleren of alle muren perfect haaks staan. Als dat niet zo zou zijn dan moet je hier telkens rekening mee houden tijdens het vloeren. De ondergrond moet perfect vlak zijn. Het is ook interessant om even (zonder lijm) een eerste rij tegels uit te leggen. Zo kan je perfect zien of je later rekening zult moeten houden met bepaalde zaken. Het is namelijk belangrijk en voordelig om met zo weinig mogelijk verlies te werken, maar je wilt tegelijkertijd ook dat je vloer mooi, perfect en in balans is.

Het is natuurlijk wel een groot voordeel dat je, wanneer je kiest voor ons zelf vloeren pakket, hier allemaal geen rekening hoeft mee te houden. We nemen de voorbereidende werken volledig voor onze rekening.

Zijn er nog zaken waar er zeker rekening mee gehouden moet worden?

Gebruik bij het verlijmen van de tegels een juiste hoeveelheid lijm en een goeie (correcte) lijmkam. Doe je dit niet dan zal je problemen creëren die je liever niet hebt. Het niet perfect uitkammen van de lijm kan immers voor holtes zorgen onder tegel. Laat je dan iets op de tegel vallen, dan is de kans veel groter dat je tegel kapot springt.

Gebruik uiteraard ook steeds een waterpas, zodat je zeker bent dat er geen tegels uitsteken. Niets is irritanter dan je vloer geplaatst te hebben en daarna te zien dat sommige tegels boven andere tegels uitkomen. Het moet namelijk mogelijk zijn om met een muntstuk op de platte kant van de ene kant van je vloer naar je andere kant van je vloer te schuiven zonder dat het muntstuk naar boven springt. Het is een oude methode, maar nog steeds de beste om te zien of je vloer perfect ligt.

Gebruik ook steeds een rubberen hamer, zo ben je zeker dat je je tegels niet breekt. Lijkt logisch, maar er zijn nog steeds mensen die het met andere hulpmiddelen doen.

Maak gebruik van een laser. Zo ben je zeker dat je telkens loodrecht aan het werken bent.

Zorg dat je jezelf niet insluit bij het vloeren, zo ben je zeker dat je niet over de pas gelegde vloer moet lopen als je de laatste tegels gelegd hebt. Het klinkt grappig, maar je zou niet de eerste persoon zijn die dit tegen komt.

Lees ook zeker even deze 7 grootste fouten bij het plaatsen van tegels.

Welke hulpmiddelen kan ik nog gebruiken?

Hiervoor verwijzen we naar onze 'huur materiaal'- pagina. Bij ons kan je namelijk voor €99 (excl. btw) / week het nodige materiaal huren voor het vloeren.

Ben je een doe het zelver en heb je hulp nodig? Neem dan zeker contact met op met zelfvloeren!

Hulp nodig bij het vloeren?